Bokashirouhe Bioproffa 0,6 kg
Bokashirouhetta käytetään orgaanisen materiaaliin fermentoitumisen edistämiseen Bokashi-keittiökompostorissa. Rouhe edistää orgaanisen materiaalin kompostoitumista myös ulkokompostorissa sekä poistaa hajuja.
Rouhe on valmistettu vehnäleseistä ja...
Bokashirouhe Bioproffa 0,6 kg
Bokashirouhetta käytetään orgaanisen materiaaliin fermentoitumisen edistämiseen Bokashi-keittiökompostorissa. Rouhe edistää orgaanisen materiaalin kompostoitumista myös ulkokompostorissa sekä poistaa hajuja.
Rouhe on valmistettu vehnäleseistä ja mikro-organismeista (EM), maitohappobakteereista, hiivoista, mineraaleista jne. jotka ovat edellytyksenä onnistuneeseen fermentointiin. Rouheeseen on lisätty melassia ja orgaanista auringonkukkaöljyä. Rouheen sisältämä melassi ruokkii mikrobeita ja näin maksimoi niiden toiminnan.
Käyttö Bokashikompostorissa:
Ripottele kompostorin pohjalle 1-2 rkl rouhetta ennen orgaanista materiaalia. Ripottele reilu ruokalusikallinen rouhetta litraa kohden Bokashi keittiökompostoriin aina lisätyn uuden materiaalin päälle, tiivistä jäte ja sulje kansi tiiviisti.
Fermentoituminen on tehokkainta kun olosuhteet ovat mahdollisimman hapettomat, eli massan tiivistäminen poistaa “ilmataskut” jätemassasta.
Vältä avaamasta Bokashikompostoria turhan usein. Mitä vähemmän kompostoriin menee happea sen paremmin se toimii.
Kun bokashikompostori on täynnä, levitä vielä reilu ruokalusikallinen rouhetta orgaanisen materiaalin pinnalle, tiivistä massa ja laita kansi kiinni ja anna “muhia” kaksi viikkoa. Muista valuttaa neste 3-5 päivän välein. Nestettä alkaa yleensä muodostua 2-4 viikon kuluttua bokashoinnin aloittamisesta, riippuen hapatettavasta materiaalista.
Tuotenumero | 61179022 |
EAN-koodi | 6430034335559 |
Tuotemerkki | BioProffa |
- Pakkaus: 0,6 kg
Annostusohje: noin ruokalusikallinen rouhetta (15 ml) / 1 litra orgaanista materiaalia. Mikäli materiaali on hyvin proteiinipitoinen sisältäen lihaa, kalaa, juustoa ym. käytä hieman enemmän.Säilytys: BioProffa Bokashirouhe on kuivaa, joten sen säilyvyys on hyvinpitkä, jopa useita vuosia. Edellytyksenä, että rouhe ei pääse kostumaan.Säilytetään kuivassa. Säilytä omassa pussissa tai esim. rasiassa, josta rouhetta on helppo annostella.
Espoo | Valitse Valittu |
---|---|
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 |
Ma - Pe 8:00 - 20:00 La 9.00 - 18.00 Su 10.00 - 18.00 |
info.espoo@bauhaus.fi | |
Ajo-ohjeet | Lisätietoja |
Lahti | Valitse Valittu |
---|---|
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 |
Ma - Pe 8.00 - 20.00 La 9.00 - 18.00 Su 10.00 - 18.00 |
info.lahti@bauhaus.fi | |
Ajo-ohjeet | Lisätietoja |
Oulu | Valitse Valittu |
---|---|
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 |
Ma - Pe 8.00 - 20.00 La 9.00 - 18.00 Su 10.00 - 18.00 |
info.oulu@bauhaus.fi | |
Ajo-ohjeet | Lisätietoja |
Tampere | Valitse Valittu |
---|---|
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 |
Ma - Pe 8.00 - 20.00 La 9.00 - 18.00 Su 10.00 - 18.00 |
info.tampere@bauhaus.fi | |
Ajo-ohjeet | Lisätietoja |
Turku | Valitse Valittu |
---|---|
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 |
Ma - Pe 8.00 - 20.00 La 9.00 - 18.00 Su 10.00 - 18.00 |
info.turku@bauhaus.fi | |
Ajo-ohjeet | Lisätietoja |
Vantaa | Valitse Valittu |
---|---|
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 |
Ma - Pe 8.00 - 20.00 La 9.00 - 18.00 Su 10.00 - 18.00 |
info.vantaa@bauhaus.fi | |
Ajo-ohjeet | Lisätietoja |